Home Putovanja Doček nove godine u Beogradu – Najbolja proslova Nove godine na Balkanu

Doček nove godine u Beogradu – Najbolja proslova Nove godine na Balkanu

Nova_god

Nova godina kuca na vrata, a vi još niste organizirali proslavu ? Mislimo da je krajnje vrijeme da počnete sa organizacijom najbolje proslave novogodišnje večeri.

Zbog trenutne situacije vezane sa Korona virusom, uvjeti za ulazak u druge evropske države se mijenjaju iz dana u dan.

Trenutno najsigurnija opcija, ukoliko želite otputovati izvan zemlje su države iz regiona poput Hrvatske, Srbije, Crne Gore.

Među svim gradovima na Balkanu postebno se izdvaja doček nove godine u Beogradu koji je već godinama najbolji u regionu. Bez obzira koji žanr muzike volite slušati, da li putujete s društvom ili partnerom Beograd nudi podjednako dobru zabavu za sve.

Osim odličnog noćnog života, Beograd se nalazi na listi jednih od najljepših gradova u Evropi. Za sve zaljubljenike u historiju i arhitekturu defitivno će vam se svidjeti ovaj grad. Pored arhitekture koja ostavlja bez daha, uživajte u ručku u pogledu na rijeku Savu.

Kalemegdan, Kuća cvijeća, muzeji, Skadarlija, Savski kej su neke lokacije koje morate posjetiti u Beogradu.

Dakle, navečer dobar provod i po danu uživanje u šetnji beogradskim ulicama i ljepotama su dovoljno dobar razlog da posjetite Beograd.

Kakav je doček nove godine u Beogradu?

 

Dugi niz godina Beograd je jedna od najboljih opcija za proslavu novogdišnje večeri. Razlog tome je noćni provod i atmosfera koja je postala dio Beograda.

Tokom cijele godine priređuju se najbolje i najluđe žurke, festivali i koncerti. Posebno se izdvaja psoljednja noć u godini kada je sve još duplo bolje.

U restoranima, kafanama, klubovima i splavovima organiziraju se proslave na kojima gostuju neki od najpopularnijih domaćih izvođača.

Također, u Beogradu se priređuju proslave u luskuznim hotelima, te cijene rezervacija se kreću od 90 pa sve preko 100 eura. U tu cijenu se uključuje hrana i piće.

Za sve koji nisu raspoloženi za ovu luksuznu varijantu proslave novogodišnje večeri onda su za vas proslave u restoranima i kafanama.

U kafanama nastupaju nešto manje popularni izvođači, tamburaši ali svakako da i oni znaju napraviti nezaboravnu atmosferu.

S druge strane možete zakoračiti u novu 2022. godinu u nekom od beogradskih noćnih klubova i splavova. Cijene se kreću od 10 eura pa sve do 50 eura. U nekim lokalima u cijenu rzervacije uključena je i bova pića. No, to sve zavisi od kluba do kluba.

S obzirom da smo već zakoračili u mjesec novembar, rezervacije se sve brže popunjavaju. Stoga, na vrijeme okupite društvo i sačuvajte vaše mjesto u nekim od beogradskih lokala.

Bez obzira za koji izbor se odlučite proslaviti Novu godinu zagarantovan vam je nezaboravan provod. Uz dobru muziku, piće, hranu, društvo i prelijepe žene ne treba vam ništa drugo.

Riječi dovoljno ne mogu opisati kakav je jedan noćni izlazak u Beogradu on se jednostavno mora iskusiti.

Neka ova Nova godina bude nezaboravna

Priuštite sebi odmor i vratit se kući opušteni, bez stresa sa brdo uspomena koje ćete pamtiti. Osim posjete Beogradu, nakon novogodišnje večeri možete se zaputiti u Novi Sad.

Novi Sad je također prelijeb grad kojeg vrijedi posjetiti. Za sve koji žele malo svježeg planinskog zraka mogu se zaputiti na okolne planine Zlatibor ili Kopaonik.

Dakle, odlazak u Beograd za Novu godinu ne treba biti orijentisan samo za noćni provod, već i za posjetu drugih gradova, prirodnih ljepota i znamenitosti koje Srbija pruža.

Sigurno je da ćete se zaljubiti u Beograd, hranu i njegove ljude, te ćete se poželjeti vratiti još jednom. Poput svakog balkanskog grada, on ima posebnu energiju, ljepotu i atmofseru koja se posebno doživljava za vrijeme praznika.

Da li volite noćni provod ili jednostavno putovati i upoznati druge kulture onda je ovo grad koji je odličan izbor za doček Nove godine.