Home Zanimljivosti Novogodišnje veče u Beogradu 

Novogodišnje veče u Beogradu 

Jedan od najlepših praznika tokom godine upravo je Nova godina. Ovaj praznik zasigurno svi obožavaju od najmlađih do najstarijih. Ovo je vreme kada provodimo vreme sa svojim najmilijima, pripremamo porodične ručkove, odlazimo turistički van grada ili uživamo u žurkama ispijajući najraznovrsnija pića i đuskamo uz najbolju muziku. 

Beograd je poslednjih godina popularno odredište mnogih turista između ostalog i zbog spektakularnog dočeka koji prosto svi obožavaju. Grad je u ovo doba godine okićen, na ulicama tačnije trgu u centru grada mogu se pronaći razne tezgice koje služe tople napitke kao i poklone za vaše najbliže. Doček u Beogradu možete proslaviti u jednom od klubova, restorana i budite uvereni da ćete se provesti nezaboravno. Ukoliko stan iznajmljujete gledajte da to bude u centru grada kako bi vam sve manje više bilo na dohvat ruke. Stanove za iznajmljivanje možete pogledati i online. Ukucavanjem reči poput izdavanje stanova Beograd na internetu možete pogledati ponudu stanova kao i sve informacije koje vas interesuju. 

Kako bi Beograd osetili upotpunosti razmislite o usluzi rent a car. Na taj način ćete sebi olakšati i ulepšati boravak u našem glavnom gradu. Javni gradski prevoz ume da bude zamoran i jako su velike gužve dok taksi prevoz jeste komforniji ali i više košta. Uz rent a car možete proći povoljnije a sami odlučujete gde, kada ćete ići, koliko ćete ostati, jednostavno ste gospodari sopstvenog vremena i ne zavisite ni od kakvog reda vožnje i slično. Ukoliko stižete avionom razmislite o usluzi rent a car aerodrom Nikola Tesla. Iznajmljeno vozilo vas može sačekati već na aerodromu bez da odlazite u agenciju po njega. Takođe imate opciju iznajmljivanja vozila sa vozačem. Ovo je odlična opcija za sve koji nisu vozači ili prosto ne žele da voze. Koriste je često ljudi iz poslovnog sveta. 

Gde izaći

Beograd ima jako veliki izbor kafana, klubova, restorana pa u zavisnosti šta preferirate tamo možete i ići. Ako ste mlađi onda će naravno izbor da padne na klub ili kafanu. Beograd je svakako popularan po noćnom provodu i budite uvereni da ćete se provesti nezaboravno. Ono što je bitno da napomenmo jeste da se pre odlaska u neki lokal na doček dobro raspitate o uslovima rezervacije. Raspitajte se o ceni ulaska u određeni klub ili restoran ali i da li postoje eventualno dodatni troškovi na koje ćete morati izdvojiti novac . Budite oprezni sa onim mestima gde je ulaz besplatan jer možda ćete doći u situaciju da to mesto bude prepuno ili pak potpuno prazno što vam može pokvariti utisak i uopste samu proslavu Nove godine.

Ukoliko ste pobornik nešto mirnije varijante onda je restoran bolja opcija za proslavu dočeka Nove godine. Za one koji žele nešto tradicionalniji doček, boemske hitove, zvuke tamburice ramislite o restoranu Skadarlija. Skadarlija je inače njpoznatija boemska četvrt koja je vremenom okupljala najistaknutije umetnike i jedan od simbola Beograda. Nalazi se u najstrožem centru Beograda.

Za one koji žele Novu godinu na otvorenom doček na Trgu takođe ima svoju čar.