Home Putovanja Odmor sa porodicom u Beogradu

Odmor sa porodicom u Beogradu

Planirate li porodični odmor koji će pamtiti generacije? Razmislite o Beogradu kao svom sledećem odredištu! Ovaj dinamični grad na obalama reke Save i Dunava ima mnogo toga da ponudi kako deci tako i odraslima, čineći ga savršenim mestom za porodičnu avanturu.

Šta posetiti u samom centru grada?

Ako ste smešteni u samom centru grada, nadomak ruke su vam mnoga mesta koja možete obići. Jedno od prvih mesta koje ćete poželeti da posetite je Kalemegdan, impozantna tvrđava koja pruža ne samo bogatstvo istorije, već i spektakularan pogled na ušće reka Save i Dunava. Deca će uživati u istraživanju utvrđenja i vojničkih topova, dok će roditelji moći da se opuste u šetnji prelepim parkom. Možete istražiti podzemni deo tvrdjave i saznati mnogo toga o gradu što niste nigde mogli čuti.

U okviru Kalemegdana nalazi se i Dino park za decu koji je uvek popularan kod dece a tu je i nekoliko parkova u prirodnom okruženju. Na Kalemedan se nastavlja i Zoološki vrt grada Beograda gde će mališani imati priliku da vide raznovrsne životinje iz celog sveta. Ova popularna atrakcija garantuje pun dan zabave za celu porodicu. Prenoćište Beograd vam nudi veliki izbor smeštaja za porodice, koje vam mogu pružiti udobnost i odmor nakon napornog dana.

U samom centru grada možete se uputiti na Adu Ciganliju, poznatu kao “Beogradsko more”. Ovo veštačko jezero nudi mnogo aktivnosti, uključujući vožnju bicikla, rolerima ili jednostavno opuštanje na plaži. Tu su i brojni kafići i restorani gde možete uživati u ukusnoj hrani dok se deca igraju na obali. Ili u nekoj obližnjoj igraonici.

U samom centru grada są Decom možete obići neke muzeje koji će njima a i vama odraslima biti jako interesantni. Medju njima su: Muzej nauke i tehnike, Muzej Cokolade, Muzej iluzija i još mnogo drugih. Pored muzeja nešto što deci uvek privuče veliku pažnju je i Akvarijum i tropikarijum u Beogradu.

Šta posetiti u okolini Beograda?

Zasavica je jedno od najčarobnijih i najekološki važnijih područja u Srbiji. Nalazi se u samom središtu zemlje, oko 80 kilometara severno od Beograda, i predstavlja pravu oazu za sve ljubitelje prirode i ekologije. Ovo područje je bogato raznovrsnom florom i faunom, a posebno se ističe kao stanište za brojne retke i ugrožene vrste. Jezero Zasavica, glavna atrakcija ovog područja, okruženo je močvarnim šumama i livadama. Ovde možete videti brojne ptice selice tokom proleća i jeseni, što čini Zasavicu idealnim mestom za posmatranje ptica.

Pored zasavice možete obići i Prirodnjački muzej koji se nalazi na 110 kilometara od glavnog grada. Ovaj muzej je naučno-obrazovna institucija i muzej posvećen naučnom turizmu. Ovaj centar se nalazi u Svilajncu, malom gradu u centralnom delu Srbije. On se ističe po svom značaju u proučavanju i očuvanju prirodne baštine i biodiverziteta ovog regiona. Iako su ova mesta u oklini, udaljena od glavnog grada Beograd apartmani vam nude mnoge apartmane i u široj okolini Beograda.

Pored svih navedenim destinacija na vama je da sa vašom porodicom pronadjete možda neko novo mesto ili deo grada koji je baš po meri vaše porodice.