Home Zdravlje Terapeutska ili opuštajuća masaža – jasno vidljivi benefiti opuštanja kod terapeuta

Terapeutska ili opuštajuća masaža – jasno vidljivi benefiti opuštanja kod terapeuta

masaza novi beograd

Tradicionalno zakazivanje termina kod masera podrazumevalo je opuštanje nakon napornog radnog dana, brojnih obaveza i stresnih situacija. Iako i tada poznato kao delotvorno i prepoznatljivo rešenje brojnih problema u pogledu fizičkog i mentalnog zdravlja, terapeutska masaža danas je savremeniji i efikasniji način kombinovanja brojnih benefita u pogledu relaksacije i otklanjanja bolova.

Da bi se obezbedila najbolja terapeutska masaža Novi Beograd, dovoljno je okrenuti broj telefona i zakazati termin u trajanju obično od 30, 45 ili 60 minuta, u zavisnosti od potreba, zdravstvenog stanja i mogućnosti. Kako realizuju profesionalni, stručni i iskusni terapeuti, ne čudi činjenica da je terapeutska masaža deo obavezne terapije oporavka u mnogobrojnim situacijama. Zbog toga, važno je istaći ključne razlike između opuštajuće, odnosno relaks i terapeutske masaže.

Osnovne razlike koje imaju opuštajuća i terapeutska masaža

Obično je prva asocijacija za masažu opuštanje bez granica, što je i tačno, ali je u modernom vremenu izrazito upotpunjeno dodatnim značenjima, benefitima i pogodnostima za korisnike ovakvih usluga. Naime, danas su popularne relaks ili opuštajuća, kao i terapeutska masaža koje imaju brojne razlike. Terapeutska masaža je mnogo više od opuštanja tela i duha – terapija za otklanjanje upornih bolova, osećaja stresa i nelagodnosti, kao i rešenje hroničnih tegoba, upala i drugih problema. Za razliku od toga, relaks masaža je nežna varijanta, koja se zasniva na laganim pokretima prstiju, za opuštanje mišića, zglobova, nerava i otklanjanje stresa.

Sa druge strane, terapeutska masaža je sve to, uz otklanjanje bolova različitog intenziteta, a zasniva se na snažnijim pokretima ruku – šake, prstiju, pesnica, čak i lakta i podlaktice. Dok se terapeutska masaža fokusira na dublje delove ispod kože, odnosno do samih tkiva i mišića, opuštajuća je površinska i ciljano orijentisana ka relaksaciji same kože. Dodatno, opuštajući su tretmani u profesionalnim salonima uz masere, dok terapeutska masaža može biti deo terapije i realizuju je terapeuti.

Zašto je terapeutska masaža u modernom vremenu preporučljiva svima?

Terapeutska masaža danas ima niz prednosti u poređenju sa klasičnom relaks varijantom, zbog višestrukih efekata na zdravlje i vitalnost čitavog tela. Mnogo je razloga za to, a pre svega se zasnivaju na blagotvornom dejstvu koje poseta kod terapeuta ima u ozdravljenju i oporavku u slučaju povrede mišića, tkiva i zglobova usled padova, bavljenja sportom, dugim sedenjem u istom položaju i slično. U kombinaciji sa aktivnim vežbanjem, posebno kada su u pitanju sportisti, terapeutska masaža se preporučuje bar povremeno.

Pored toga, efikasna dejstva prepoznata su i za umanjenje hroničnih bolova u mišićima, posledica išijasa, teniskog lakta, fibromijalgije, asteoartritisa i brojnih drugih problema i pojava. ofesionalna znanja i bogato iskustvo terapeuta čine da se prvi znaci oporavka i boljeg osećaja steknu već nakon jednog tretmana. Terapeutska masaža idealna je za sve sportiste, osobe sa hroničnim problemima, ili iznenadnim povredama.

Mnogo je razlika koje ima opuštajuća i terapeutska masaža, iako na prvi pogled deluje da se radi o vrlo sličnim tretmanima. Terapeutska masaža je način otklanjanja bolova u mišićima, duboko ispod kože i tkiva, u kombinaciji sa osećajem opuštanja, rasterećenja i spremnosti za nove, energične poslovne i privatne poduhvate.