Home Dom 3 jednostavna načina da obezbedite svoj dom

3 jednostavna načina da obezbedite svoj dom

Jedna od većih potreba u savremenom svetu, gde god da se nalazite, gde god da živite, bio to stan ili kuća, veoma je važno da svoj dom obezbedite, kako biste se najpre u njemu osećali sigurno, a samim tim i u potpunosti udobno i prijatno, ali i kako bi osigurali svu svoju imovinu. Često vlada mišljenje da nije potrebno obezbediti ozbiljnije kuću ili stan kada znate da u njemu ne postoji ništa što je velike vrednosti zbog čega bi bilo privlačno provalnicima, međutim, statistika ne govori tako, jer se obijanja i pljačke dešavaju apsolutno svima, kako onima većeg, tako i onima manjeg imovinskog stanja. Statistiku nekada treba ozbiljno shvatiti i poslušati, pa samim tim u odnosu na nju i reagovati.

Često bezbedonosni sistemi i nisu toliko skupi i komplikovani, već se ne instaliraju zbog lenjosti i odlaganja koje nema poseban razlog da se dešava, ali ako razmišljate o tome kako da obezbedite svoj dom, evo neka tri, najjednostavnija, a opet veoma efikasna načina.

Pas čuvar – NAJVERNIJI SLUGA

Na prvom mestu, tu su kućni ljubimci. Naravno, pas bi trebalo najpre u vašem dvorištu ili kući da se nađe kao član porodice, kao ljubimac koji će biti tu da vam pravi društvo, da se sa njim igrate, da vaša deca uživaju uz njega, te da ga gledate i brinete o njemu kao svim drugim članovima porodice, ali uz sve to, postoje i oni koji veoma dobro umeju da čuvaju svoju teritoriju i koji mogu da vas upozore na to da se nešto čudno i loše dešava. Njihovo neuobičajeno ponašanje, lavež koji je drugačiji nego inače, ponašanje prema samom gazdi, upućuje na neku vrstu opasnosti, a sve se to naravno usavrši kroz dobru i strpljivu dresuru vašeg psa. 

Alarmi za kuću 

Jedan od najsigurnijih načina da obezbedite svoj dom svakako su alarmi za kuću, koji se oglašavaju u trenutku kada se nasilno ulazi u kuću, te se prolazi pored detektora bez ukucavanje šifre. Uz to, i svako pogrešno unošenje šifre kojima se alarmi za kuću zaključavaju, čini da osoba ima sve manje vremena da napusti prostor, jer se zvuk ubrzo oglašava. Alarmi za kuće su uglavnom povezani sa policijom ili nekom privatnom agencijom koja brine o vašoj bezbednosti i sgiurnosti, te u najkraćem mogućem roku obaveštavaju kako vas da se dešava neka provala ili nešto tome slično, tako i ekipe veoma brzo odlaze na lokaciju kako bi se dom obezbedio. Osim toga što je ceo sistem takav da u trenutku obezbedi dom svojim jakim zvukom, bitno je to da obaveštava da je potrebno odmah da se reaguje i sve osigura.

Video nadzor

Video nadzori se uglavnom instaliraju na nekim ogromnim zgradama, te u najvećoj meri u kompanijama i firmama, koje imaju potrebu da sve pokriju video kamerama, kako spolja, tako i u svojoj unutrašnjosti. Najpre, postojanje video sistema je veoma vidljivo, pa provalnici ili oni koji imaju nameru da učine nešto slično, često odustano od namere baš zbog pokrivenosti video kamerama. Ali, ukoliko se to i dogodi, te dođe do nekog nasilničkog ponašanja, bitno je postojanje video snimaka koji služe dalje kao dokazi, te kao način da se otkrije ko je učestvovao u svim tim događajima, nakon čega se većina slučajeva ubrzo i rešava.