Home Porodica Vrste osiguranja koje pružaju osećaj sigurnosti

Vrste osiguranja koje pružaju osećaj sigurnosti

osiguranje od autoodgovornosti

Osiguranje se zasniva na potpisivanju ugovora između pružaoca usluga i pojedinačnih klijenata. Važno je da se radi o sporazumu i realnoj dvostranoj izjavi volje, u kojoj će svaki klijent izraziti svoje potrebe, mogućnosti i težnje u skladu sa zakonom i važećim propisima. Dok su neke vrste osiguranja izraz slobodne volje, druge su obavezujuće zakonima i pravilnicima. 

Životno osiguranje, zatim kasko i putno zdravstveno osiguranje, kao i osiguranje od autoodgovornosti, samo su neke od vrsta usluga koje su danas i više nego zastupljene u ovoj oblasti. Najveća prednost osiguranja jeste to što pruža osećaj sigurnosti, bezbednosti, pouzdanosti i jednostavno mira u svakom trenutku. 

Za bezbednost u saobraćaju – kasko osiguranje i osiguranje od autoodgovornosti

Veoma je važno da prilikom upravljanja automobila budu ispoštovani svi saobraćajni znaci, druga signalizacija i propisi od strane svih učesnika. Kako se nekada dogode nezgode koje su izvan moći samog vozača, važno je da postoji kasko osiguranje. U pitanju je obezbeđivanje nadoknade štete u slučaju potpunog uništenja, delimičnog oštećenja ili krađe vozila, bilo koje kategorije, tipa ili modela. Kasko osiguranje je vrsta opšte bezbednosti imovine, odnosno prevoznih sredstava, koje se vrši na dobrovoljnoj bazi.

Sa druge strane, osiguranje od autoodgovornosti je obaveza svih učesnika u saobraćaju, u skladu sa zakonskom regulativom, što se dokumentuje i dokazuje polisom. Neophodno je da se sklopi ugovor sa osiguravajućom kućom, agencijom ili drugim oblikom društva, a zatim se u slučaju nezgode šteta nadoknađuje drugom učesniku u saobraćaju. Istovremeno, osiguranje od autoodgovornosti ne pokriva štetu licu koje je upravljalo vozilom, već samo drugom kome je prouzrokovano oštećenje vozila. 

Za opšti osećaj sigurnosti – životno osiguranje i putno zdravstveno osiguranje

Životno osiguranje je veoma značajno za pružanje sigurne budućnosti. Postoji kao varijanta obezbeđivanja u slučaju smrtnog ishoda, zatim za doživljenje određenog broja godina, kao i mešoviti tip koji podrazumeva obe navedene vrste. Kada se razmatra životno osiguranje, radi se o direktnom osiguranju lica, ali i čitavih porodica, koje se takođe zasniva na sklapanju ugovora. Odlična pogodnost je mogućnost izbora načina i tempa uplate kada je u pitanju životno osiguranje, ali i vremenskog perioda za koji se predviđa i planira ovakav vid štednje. Odlična prednost je to što postoji mogućnost povraćaja uloženog novca uz određeni procenat zarade, što na duge staze može biti sjajan način stvaranja trajnog i značajnog kapitala. 

Putno zdravstveno osiguranje je sigurno jedna od mogućnosti koja pruža osećaj sigurnosti. Radi se o tipu osiguranja koji obezbeđuje da na osnovu dobijene polise i uplaćene sume novca, svako putovanje u inostranstvo bude sa osećajem relaksacije. Naime, u slučaju eventualnih nezgoda, sve bolničke troškove, medicinske procedure, lekove i medicinska sredstva nadoknadiće se preko agencije ili društva, kod koje je putno zdravstveno osiguranje i obezbeđeno. Svi novčani izdaci do povratka pacijenta u svoju zemlju, biće regulisani na prethodno naveden način, uz prikazivanje svih računa i dokumenata. 

Najvažnija karakteristika koju ima životno osiguranje, ali i putno zdravstveno, kasko osiguranje i brojne druge vrste, jeste neizmeran osećaj sigurnosti i pouzdanosti. Inovativna tehnologija i poslovanje koje se u velikoj meri odvija elektronskim putem, omogućilo je da se podnese zahtev za putno osiguranje online mrežom, kao i za bilo koju drugu uslugu agencija, preduzeća i svih društava.