Home Porodica Korisni saveti za putovanje po grčkim ostrvima

Korisni saveti za putovanje po grčkim ostrvima

grčka

Grčka je zemlja koja ima znatnu količinu teritorije, a veliki deo toga se proširio na stotine ostrva. Lako biste mogli provesti mesece istražujući ovo fascinantno i istorijsko područje! Postoje ostrva koja su poznata po svojim plažama i prirodnim značajkama, dok druga imaju značajan prizor noćnog života ili snažne kulturne tradicije.

Ostrva se mogu grupirati u široke grozdove i, mada su mnogi naseljeni, u okeanu ima i mnoštvo manjih ostrva i izdanaka koji tamo uopšte ne žive. Nakon putovanja na mnoge lepe destinacije u Grčkoj, stvorio sam ovaj vodič korisnih saveta za putovanje po grčkim ostrvima koji će vam pomoći da isplanirate sopstveno putovanje!

Šta očekivati na grčkim ostrvima

Grčka ostrva nude prilično zaostalu kulturu i onu gde je naglasak na uživanju u životu i svemu što može da ponudi. (Tokom putovanja možete očekivati puno dobre hrane i pića!) Neka ostrva imaju mnogo jaču turističku kulturu od drugih, tako da to može diktirati koliko ćete verovatno sresti ljude koji govore engleski. Mnoga ostrva su vulkanskog porekla, što im daje prilično karakteristične i dramatične kulise. Ovo se posebno vidi na Santoriniju, koji ima zadivljujuća sela, što ga čini jednom od najromantičnijih destinacija na ostrvima.

O grčkim ostrvima

Postoji ukupno 168 naseljenih grčkih ostrva koja su locirana u Egejskom i Jonskom moru i koja su široko podeljena u osam glavnih ostrvskih grupa. Krit je najveće grčko ostrvo i privlači mnogo posetilaca, dok Jonska ostrva imaju popularne destinacije kao što su Krf, Kefalonija i Zante. Mnoga najveća letovališta i odredišta sa najboljim noćnim životom nalaze se u ovom ostrvskom lancu. Ostrva Kiklade imaju najbolji spektar naseljenih ostrva koje posećuju, a Santorini je poznat po svojim gradovima i selima, a Mikonos i Paros dom predivnim plažama.

Obilazeći grčka ostrva

Neka od većih grčkih ostrva imaće aerodrome koji mogu da prihvataju međunarodne letove, a aerodromi na Rodosu i Krfu među najvećim nude široki raspon letova. Međutim, ako planirate da vidite različita ostrva i istražite nekoliko različitih delova regiona, jedini pravi put za ekonomsko putovanje između ostrva je trajektom. Budući da je ovo tako veliko područje, postoje različite trajektne kompanije koje opslužuju različite dijelove otoka, a cijene i raspored mogu se drastično razlikovati, posebno ako želite putovati van glavne turističke sezone.