Home Putovanja Rent a car ili taxi

Rent a car ili taxi

rent a car beograd

Većina ljudi koriste se javnim gradskim prevozom kada otputuju u inostranstvo. Na ovaj način nekad se može u potpunosti doživeti grad ili mesto koje ste posetili ali i javni gradski prevoz ima svoje mane. Ukoliko ste u nekom većem gradu gužve su neizbežne pa samim tim ova vrsta prevoza možda i nije najbolja ideja. Pored gužve zavisni ste od rasporeda vožnji i nemate mogućnost uživanja i komfora kakvu vam nudi usluga rent a car-a. Potražnja rent a car-a sve je veća iz godine u godinu a to i ne čudi uzevši u obzir njene brojne pogodnosti.

Brojne pogodnosti rent a car-a

Baš kao što smo napomenuli javni gradski prevoz ima svoje dobre strane. Međutim ukoliko smo turistički u nekom mestu i želimo posetiti određenu lokaciju uzmimo u obzir da javnim gradskim prevozom ne možemo stići do nje za razliku od rent a car-a. Još jedna opcija je taksi prevoz. Usluga taksi prevoza bolja je svakako od javnog gradskog prevoza, daleko komfornija, a i ne zavisite od reda vožnji ali budimo iskreni taksi prevoz ume da bude poprilično skup. Pogotovu ukoliko ste nekoliko dana turistički otputovali negde korišćenje taksi prevoza svaki dan izaći će vas daleko skuplje od recimo rent a cara. Uzmite na primer da ste na nekom ostrvu, ovde je usluga rent a cara neprocenjiva. Tu slobodu da stanete gde god, kada god imate samo ukoliko imate ili svoje vozilo ili ukoliko ste isto iznajmili. Kod grupnih putovanja rent a car je tek odlična stvar. Pored brojnih prednosti koje smo već napomenuli kada je usluga rent a car-a u pitanju vi ćete ujedno i uštedeti novac. Dok to nije slučaj kod taksi prevoza. Da ne govorimo o situaciji kada putujete sa decom i svim onim torbama koje su vam potrebne zbog njih, iznajmljivanje većeg automobila ili čak mini kobmija bi u ovom slučaju bilo idealno. U Beogradu danas postoji mnogo rent a car agencija koje svoje usluge nude baš povoljno. Upravo zbog velike konkurencije dosta rent a car agencija nude brojne pogodnosti ali i poseduje ogroman vozni park. Rent a car Beograd danas maltene imate na svakom ćošku, na vama je samo da odaberete jednu od agencija koja će vama najviše odgovarati.

Vrlo popularna usluga u poslednje vreme je i rent a car aerodrom. Ukoliko dolazite u Srbiju imate mogućnost da vas iznajmljeno vozilo sačeka već na aerodromu. U Srbiji postoje dva aerodroma, jedan od njih lociran je u Beogradu i to je Nikola Tesla, a drugi je u Nišu – Konstantin Veliki.

Uslovi iznajmljivanja vozila jesu da posedujete vozačku dozvolu i da imate navršenu 21 godinu života. Prilikom rezervacije automobila dovoljno je da imate ličnu kartu ili pasoš kod sebe koju dajete na uvid predstavnicima agencije. Nakon toga potpisujete ugovor gde je tačno utvrđena cena iznajmljivanja, termin vraćanja vozila ali i visina depozita koju ste u obavezi da platite. Depozit nije obavezna stavka u svakoj agenciji. Pojedine agencije nude opciju rent a car bez depozita. U ovom slučaju niste u obavezi da ostavljate unapred određenu svotu novca kako bi željeno vozilo iznajmili.