Home Dom Renoviranja za koje su moleri nenadmašni majstori

Renoviranja za koje su moleri nenadmašni majstori

molerski radovi

Jedinstvene kreacije koje je moguće stvoriti renoviranjem prostora, način su da se unese nova energija, što će pozitivno uticati i na raspoloženje svih onih koji u ulepšanom enterijeru borave. Nekada i najsitniji detalji mogu ostvariti velike efekte, bez obzira na kvadraturu i druge karakteristike prostorija. 

Renoviranje je način da se prostor učini lepšim, ali i praktičnijim, što daju inovativni detalji i neverovatne ideje koje mogu imati samo profesionalci – moleri, arhitekte, električari i mnogi drugi stručnjaci. Molerske radove rade ljudi koji su u svakom trenutku spremni da inspirativnim tehnikama ulepšaju životni ili poslovni prostor, bez obzira na generaciju gradnje. 

Moleri su zaduženi za oblikovanje i obradu zidova

Da bi svi zidovi, plafoni, kose ivice i ćoškovi izgledali besprekorno, moleri su tu da pokažu svoja znanja, umeća i veštine. Ne samo u pogledu krajnjeg izgleda – boja, dizajnova, tehnika dekoracije i drugih detalja, već i sa stanovišta njihovog sastava i strukture, moleri imaju važne zadatke. Naime, u kategoriju grubih radova koje obavljaju, ubraja se skidanje postojećih neravnina, pukotina, otklanjanje regija vlage i buđi, a zatim i malterisanje zidova, ravnanje, odnosno gletovanje površine. 

Ovi radovi obuhvataju čišćenje podloge, zatim stavljanje raznovrsnih sredstava za osveženost, da bi se zatim nanosila smesa za gletovanje, mrežica i lepak. To je način da zid, ili plafon, dobije novu konstrukcionu površinu, koja će biti glatka, čista i kvalitetna. Pored toga, obrada i oblikovanje zidova može podrazumevati dodatak kao što su stiropor, ploče od gipsa i mnoge druge pregrade, koje će zidove učiniti atraktivnijim – sa unutrašnjim policama, rasvetom i slično. 

Moleri su zaslužni i za spektar boja i dezena na zidovima

Pored toga što se zidovi karakterišu određenom strukturom i stepenom kvaliteta, njihov savršen izgled ono je što ostavlja živopisan utisak. Bogat asortiman boja danas daje ogromne mogućnosti za njihovu kombinaciju, tako da zidovi budu u potpunosti unikatni i neponovljivi. Moleri su zaduženi za sam kvalitet nanošenja boja, njihovo efikasno sušenje i uvek identičan izgled na svakom delu zida ili plafona. Raznovrsne tehnike koje postoje od davnih vremena u sadašnjosti su znatno unapređene i inovirane do neverovatnih mogućnosti. Čuvene tehnike nanošenja šljokica na zidove, zatim stvaranja peščanih dina kao u Sahari, specijalni premazi, boje koje se lako održavaju i jednostavno peru, samo su neki od izbora koji su danas mogući i dostupni svima. 

Moleri su oni koji su zaduženi da svaki zid bude pedantno i uredno obojen, bez obzira na godine trajanja, prethodno stanje i strukturu. Kako se boje veoma razlikuju prema stepenu kvaliteta, tako i ne moraju identično izgledati na svim zidovima. Zbog toga moleri znaju kakva boja i nijansa najbolje odgovara određenim podlogama. To je i razlog zašto je njihovo angažovanje neophodno i prilikom pripreme za krečenje prostorija. Posebno kada su u pitanju određene želje za krečenjem – nijansiranje i toniranje, stvaranje šara, linija i oblika, ilustracija i realizacija konkretnih tehnika, moleri treba da budu angažovani. 

Za veliki broj renoviranja, moleri su prosto odličan izbor – majstori koji znaju svoj posao i uvek su raspoloženi za savet, konsultaciju i pomoć pri odlučivanju. Sve što je predviđeno, zamišljeno i projektovano u vezi sa zidovima, plafonima i njihovim ulepšavanjem, ostvaruju moleri u jednostavnim postupcima, koji ipak zahtevaju stručnost i profesionalizam.