Home Dom Uređenje malog kupatila

Uređenje malog kupatila

Staklene tus kabine

Jedna od najbitnijih prostorija u našim domovima ako ne i najbitnija jeste kupatio. Tu dan započinjemo i završavamo i služi nam kako bi svoju energiju regenerisali ali i održavali sopstvenu ličnu higijenu. U većini domova kupatilo kao prostorija ne zauzima dosta prostora tj. manje je kvadrature i kao takvu teže je urediti. Ukoliko svoje kupatilo želite da renovirate ostanite sa nama, ukazaćemo vam na par smernica koje će vaše kupatilo učiniti većim.

Prvo se osvrnite na boje kupatila, potrudite se da to budu svetliji tonovi. Ogledala su jako bitna ukoliko želmo da vizuelno učinimo kupatilo većim. Svetli tonovi za razliku od tamnijh učiniće prostor većim i doprineće svežijem izgledu vašeg kupatila. Od svetlijih boja koristite belu, krem ili svetlosivu. Sanitarije možete uzeti takođe u svetlijoj nijansi. Prilikom kupovine lavaboa i wc šolje gledajte one manjih dimenzija. Danas postoje takozvane konzolne wc šolje koje se ugrađuju u zid i idealne su za kupatila manjih dimezija jer su same po sebi manje. Ako već prilikom renoviranja kupatila kupujete i lavabo onda uzmite onaj koji ide uz kupatilski nameštaj jer na taj način sebi stvarate više prostora za odlaganje stvari a i samim tim ćete sakriti sifon i odvod. Lavabo možete naći u obliku koje vi želite bitno je samo da je manji a iznad njega obavezno stavite ogledalo kao i rasvetu jer ćete na taj način doprineti lepšem izgledu vašeg kupatila. Bide izlazi iz upotrebe jer bespotrebno zauzima prostor. Savet je da umesto kade postavite tuš kabinu i time uštedite na prostoru.

Tus kabina

Ako već tražite tuš kabinu ne bi bilo loše da uzmete staklenu. Staklene tuš kabine danas su pravi hit i čine da vaše kupatilo izgleda još veće. Većina se opredeljuje za tuš kabine sa staklenim vratima bez okvira je time štede prostor. Ove tuš kabine daće elegentnu notu vašem kupatilu i u tom slučaju možete birati koje god želite pločice. Rade se po meri tako da su apsolutno praktične za uklapanje u bilo koji prostor.

Staklo za tuš kabinu možete lako održavati. Zahvaljujući staklu ulaskom u kapatilo možemo videti drugi kraj prostora. Staklo je odraz elegancije i prefinjenosti i nećete pogrešiti ako se opredelite baš za ovakve tuš kabine. Možete ih pronaći u raznim oblicima, poluoblom, četvrtastom, pravouganom. Ako želite možete ih i ugrađivati u uglove kupatila i time dodatno uštedeti na prostoru. Mogu im se birati dubine kao i prostor za sedenje ali i kutka za odlaganje različitih preparata za kupanje i tuširanje. Baš kao što smo napomenuli ove tuš kabine pravi su hit u svetu ali i kod nas i za njih se opredeljuje veliki broj kupaca.

Ne zaboravite na rasvetu u svom kupatilu. Rasveta je pogotovu bitna ako imate manje kupatilo, suština je samo dobro je rasporediti. Rasveta dosta znači i sa pametnom postavkom učiniće vaše kupatilo potpuno drugačijem i doprineće lepšem izgledu. Police su korisne u slučaju manjeg kupatila jer time dobijate mesto za odlaganje svojih stvari. One mogu biti kakve vi želite samo trebate voditi računa da vam se uklope u ostatak prostorije.