Home Putovanja Rent a car kao odlično rešenje tokom zime

Rent a car kao odlično rešenje tokom zime

Ukoliko planirate negde na zimovanje a niste baš najsigurniji u svoj automobil možda je rent a car najbolje rešenje. Planine i skijališta nisu baš najpristupačnije destinacije pogotovo zimi i iz tog razloga potrebno vam je pouzdano i sigurno vozilo koje ća vam osigurati bezbedan prevoz do odrđene tačke. Postoje određeni modeli vozila koji se češće iznajmljuju zimi, pogotovu kada je putovanje na zimovanje  u pitanju. Tada se biraju uglavnom SUV vozila.

Većina rent a car agencija insistira na poštovanju svih saobraćajnih propisa kao i bezbedne vožnje. Sva vozila u okviru agencija oprmeljena su kvalitetnim zimskim gumama i neophodnom dodatnom opremom ukoliko to vremenski uslovi zahtevaju. Ukoliko se odlučite na iznajmljivanje vozila i želite određeni model automobila dobro se raspitajte na vreme da li je isti model dostupan. Vozilo možete rezervisati vrlo jednostavno i online putem, sve što vam treba jeste par klikova. U svom pretraživaču ukucate rent a car Beograd i imaćete na raspolaganju pregršt opcija. 

Raspitajte se o rent a car agenciji

Odabrali ste određenu rent a car agenciju kojoj bi se obratili za uslugu izajmljivanja automobila. Sledeći korak jeste da se raspitate o samoj agenciji, o politici poslovanja, radnom vremenu, cenama usluga. Ponekad cene usluge mogu se dosta razlikovati među agencijama pa nije loše malo više istražiti tržište u tom smislu. Obavezno pitajte za rent a car bez depozita, kod nekih agencija ovo nije uslov pri iznajmljivanju atomobila. Sve ove infomracije možete naći na internetu jer danas skoro sve rent a car agencije imaju svoje sajtove koje lako možete pretražiti i pronaći ono što vas interesuje. Danas je zahvaljujući internetu sve pristupačnije za razliku od nekog prošlog vremena kada smo morali da sve saznajemo isključivo telefonskim putem.

Šta je potrebno od dokumentacije

Ukoliko planirate da vozilo iznajmite od dokumentacije biće vam potrebna lična karta ili pasoš i vozačka dozvola. Takođe potrebno je da imate navršenu 21 godinu života. Dokumentaciju dajete na uvid predstavnicima agencije. 

Preuzimanje i vraćanje vozila

Kako bi vozilo preuzeli nije potrebno odlaziti fizički u agenciju nego to možete uraditi i na mestu koje vi želite s tim što ovo sve radite u konsultaciji sa agencijom. Ako želite da to bude aerodrom onda to naglasite agenciji, naravno ova usluga se dodatno plaća. Rent a car aerodom Surčin usluga omogućiće vam preuzimanje vozila odakle ćete odmah po sletanju moći da vozilo preuzmete i vozite gde želite. Isto tako vozilo možete vratiti na potpuno drugu lokaciju. Tako na primer vozilo možete preuzeti na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu a vratiti ga na aerodrom Konstanin Veliki u Nišu. 

Ono što je bitno da napomenemo jeste da uvek precizirate vreme vraćanja vozila i da to vreme poštujete jer većina rent a car agencija svaki dan računaju 24h kao obračunski period za 1 dan najma i svaki započeti čas nakon toga aktivira novi dan najma. Takođe imate mogućnost iznajmljivanja vozila sa vozačem i ovo je odlično rešenje ukoliko nemate položeno ili iz nekog razloga ne želite da vozite. Ovu opciju uglavnom uzimaju ljudi iz poslovnog sveta.