Home Putovanja Najbolje destinacije za solo putovanja

Najbolje destinacije za solo putovanja

Western woman enjoying a view of Taj Lake in Udaipur

Odlazak na solo putovanje jedno je od najboljih iskustva sa putovanja koje možete sebi pružiti. To je snažan način da sagledate svet sa svim odlukama o putovanju u vašim rukama. Želite li kasno spavati ili se probuditi za izlazak sunca? Nema problema.

Želite provesti cieli dan istražujući muzeje ili se opuštajući na plaži? Nema nikoga drugoga da kaže drugačije. Ali solo putovanje može biti zastrašujuće – posebno ako vam je prvi put. Sve stvari kao što su sigurnost, budžet i vrste aktivnosti sve su važne stvari koje treba uzeti u obzir pri planiranju putovanja.

Island

Ako postoji jedna zemlja savršena za solo putnice – to je Island. Mala nordijska ostrvska država jedna je od najsigurnijih država na svetu, lako se je obilaziti i puna je neverovatnih avantura! Provedite svoje putovanje čuvenom obilaznicom, roniteći između smrznutih pukotina, gledajući Severno svetlo, jurite slapove ili se opuštate u svetski poznatoj Plavoj laguni.

Jugoistočna Azija

Jugoistočna Azija je čvrsti favorit među backpackerima, što regiju čini dobrim startom za solo putnice po povoljnom budžetu. Sa jeftinim letovima između država, kao i javnim autobusima i vozovima, možete lako preskočiti s jedne destinacije na drugu. Najpopularnija ruta za ručno trčanje su zemlje Tajland, Kambodža i Vijetnam, ali itinerar možete lako prilagoditi svojim potrebama. Bez obzira da li želite da ga priređujete na čuvenoj zabavi punog Mesečana na Tajlandu, istražite ruševine Angkor Vat-a u Kambodži ili prođite kroz valjana pirinčana polja Sape u Vijetnamu – postoji nešto za svaku vrstu putnika!

Novi Zeland

Novi Zeland je jedna od najlakših destinacija za solo putovanje. Zemlja ima odličnu infrastrukturu, siguran je i savršen izbor ako volite sportove na otvorenom i avanture. Osim toga, Amerikanci mogu dobiti radnu prazničku vizu! Severno ostrvo je poznato po svojim prelepim plažama i zasneženim vulkanima. Južno ostrvo je poznato po svojim strmim fjordima, glečerima i divljini Ako želite da upoznate druge putnike, uključite se u avanturistički obilazak ili prenoćite u nekom od mnogih hostela. Za one koji žele malo da se udalje od sveta, možete da unajmite kamp kućicu i krenete u samostalnu vožnju zemljom. Imajte samo na umu da putovanje na Novi Zeland može biti skupo – zato budite više nego što mislite da će vam trebati!

Tokio

Želite da putujete na odredište koje je potpuno drugačije od vašeg rodnog grada? Rezervišite kartu za Tokio! Sa svojom fascinantnom japanskom kulturom izlet u zemlju izlazećeg sunca je neverovatno iskustvo. Tokio je općenito siguran grad za istraživanje solo putnica, a s gradskim voznim sistemom možete stići svuda. Pored toga, postoje kabine za vlak samo za žene, a neki hoteli imaju podove samo za žene! Provedite svoje putovanje noseći melodije u karaokama, jedući svoj ukusni izbor restorana ili istražujući poznatu četvrt Harajuku. Takođe ima i dosta jednodnevnih izleta na odredišta poput Kjota i planine. Fuji!