Home Zanimljivosti Neobične burme i šta je to što ih čini neobičnim

Neobične burme i šta je to što ih čini neobičnim

Burme za vencanje - Zlatara Aurum

U životu ljudi postoji nekoliko koraka koji su jako bitni, a jedan od tih koraka je izbor partnera za ceo život, a samim tim i venčanje. Svi oni koji su se venčavali znaju koliko je to zahtevan i složen posao, jer želite da sve ispadne savršeno, i iz tog razloga planirate sve do sitnog detalja.

Jedan, naizgled sitan detalj, u vidu izbora burme takođe predstavlja veoma važan posao, jer treba izabrati onu za koju ćete uvek imati želju da je nosite. Postavlja se pitanje, zašto su burme jako bitne i koji su koreni? Burme su još u starom veku nosili Egipćani od kojih su preuzeli svi ostali narodi, i oni su smatrali da burme predstavljaju znak zajedničkog života koji treba da bude ispunjen ljubavlju. 

Neobične burme

Kada je u pitanju izbor burmi, mnogi biraju tradicionalni izgled burmi koje su tanke, šire ili uže, i na taj način poseduju starinski izgled. Mladenci koriste i burme svojih roditelja u slučaju da ih dobiju na poklon. Danas se burme prave u različitim oblicima, stilovima, ali i materijalima poput titanijuma, kobalta, hirurškog čelika, i još mnogih drugih. Ovi metali su otporniji na oštećenja jer poseduju veliku tvrdoću, ali su zato i dosta skuplji od ostalih materijala. 

Pored ranije navedenih tradicionalnih burmi, postoje i neke koje su neobične, ali koje uglavnom u sebi imaju belo zlato. Postavlja se pitanje, šta je to što ovakve burme čine neobičnim? Pre svega, to je ekstravagantan izgled, koje mogu biti masivne i široke, sa diskretnim suženjima ka unutra, kako bi dizajn bio još upečatljiviji.

Pored toga, uglavnom neobične burme imaju i neke cirkone ili brilijante, ali to uglavnom prema željama kupca. Jedna od neobičnijih burmi je izrađena u kombinaciji roze i belog zlata. To je veoma neobičan i ekstravagentan par burmi zbog specifične obrade zlata, koje daje utisak prelamanja. Pored toga, kada se dodaju cirkoni i dijamanti, onda bljesak obradjenih svetlucacih rubova površine opčine mlade dame, prilikom odabira burmi.

Sa druge strane, muške burme su prilagođena muškoj populaciji, tako što je pikovana površina zamenjena fino matiranom, dok su rubovi klasično sjajni. 

Burme od belog zlata

U današnje vreme, mladenci mogu birati razne vrste burmi, ali kada je u pitanju materijal onda su to uglavnom burme od belog zlata. Kada su u pitanju burme od belog zlata, one jednako elegantno izgledaju i sa nizom sitnijih dijamanata, koji će uspeti da istaknu lepotu, kao i blistavost belog zlata.

U slučaju da neko želi još veću nijansu belog zlata, na njega se nanosi rodijum, koji u tom trenutku ostaje na površini tog prstena. Kada je u pitanju ženska burma od belog zlata, ona daje utisak elegantnosti i otmenosti, dok kod muškarca odaje odmerenost koja odaje vrhunski izgled u svakom trenutku. Veliki izbor burmi možete pronaći i na sajtu jedne od najkreativnijih zatara u Beogradu, a u pitanju je zlatara Aurum.

Kada je u pitanju cena burmi od belog zlata zavisi od mnogih stvari kao što su da li ima dijamant ili ne, da li postoji još neki metal u sebi kao kombinaciju ili ne, da li ima neku poruku ili ne, i ona iznosi od 250 evra pa sve do preko 1000 evra.